Η μουσική συναντά την επιστήμη και την τεχνολογία

Επισκευτείτε το ΕΚ “Αθηνά”

Ο κόμβος Έρευνας και Καινοτομίας ΕπιSTEAMουσική απευθύνεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Γυμνάσιο και Λύκειο) και αναφέρεται στην επιστημονική περιοχή STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics), έχοντας ως στόχο τη διδασκαλία και εκμάθηση των Φυσικών επιστημών, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών μέσω της Μουσικής. 

Επισκευτείτε τις εγκαταστάσεις του Ερευνητικού Κέντρου “Αθηνά” στο Μαρούσι και την Ξάνθη με το σχόλείο σας (τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου) για να εξερευνήσετε το πλήρες εύρος των διαδραστικών εργαλείων που πλαισιώνουν τα διαδικτυακά εργαλεία STEAM εκπαίδευσης που μπορείτε να βρείτε σε αυτή την ιστοσελίδα.

Οι ερευνητές  του ΕΚ “Αθηνά” θα χαρούν να σας καλωσορίσουν και να σας ξεναγήσουν σε δράσεις που αφορούν την STEAM εκπαίδευση με βάση τη μουσική. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δραστηριότητες που αφορούν μια ξενάγηση στη βασική φιλοσοφία της STEAM εκπαίδευσης, την χρήση διαδραστικών μέσων / αισθητήρων για βελτιωμένη εμπειρία των εργαλείων που προσφέρει η διαδικτυακή πλατφόρμα και μια γνωριμία με τομείς ερευνητικής αιχμής που αφορούν την πληροφορική, τη μηχανική τα μαθηματικά και τη μουσική. 

Οι επισκέψεις αφορούν ομάδες μέχρι 30 άτομα, ενώ ανάλογα με το πλήθος των ατόμων που επισκέπτονται υπάρχει η δυνατότητα χωρισμού σε τρεις ομάδες, το πολύ των 10 ατόμων η κάθε ομάδα, για παράλληλη ξενάγηση στις τρεις δραστηριότητες. 

  • Ο φυσικός κόμβος του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά στο Μαρούσι (χάρτης εδώ), για το 2022 δέχεται επισκέψεις κάθε 2 εβδομάδες, τις Παρασκευές 09:00 – 13:00, ξεκινώντας από 21 Οκτωβρίου.  
  • Ο φυσικός κόμβος του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά στην Ξάνθη (χάρτης εδώ), για το 2022 δέχεται επισκέψεις κάθε 2 εβδομάδες, τις Τρίτες 09:00 – 13:00, ξεκινώντας από 21 Οκτωβρίου.  

Για πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο episteamousiki@athenarc.gr

Για να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα:

Αν έχετε πρόβλημα πρόσβασης στην παραπάνω φόρμα, μπορείτε να χρησιμοποιείστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.office.com/r/NALZFZRDM7

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *