Η μουσική συναντά την επιστήμη και την τεχνολογία

UPISketch

Το UPISketch είναι ένα εργαλείο σύνθεσης ήχου, το οποίο αναπτύχθηκε από το Κέντρο Ιωάννης Ξενάκης (Γαλλία) σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο πλαίσιο του Interfaces Network. Η ανάπτυξη του λογισμικού UPISketch αποτελεί μέρος της δράσης Interfaces “Urban Music Boxes and Troubadours” και το λογισμικό είναι ενσωματωμένο σε δέκα προσαρμοσμένους σταθμούς tablet που λειτουργούν ως σύγχρονα διαδραστικά music box.

20180702 202243
Το Κέντρο Ιωάννης Ξενάκης ιδρύθυκε το 1985 από τον ίδιο τον μουσικό Ιάννη Ξενάκη (1922-2001) και τον Maurice Fleuret το 1985. Στόχος του κέντρου ήταν η προώθηση της μηχανής υποβοήθησης για μουσική σύνθεση, γνωστή ως UPIC, που σχεδίασε ο Ξενάκης το 1977. O Ξενάκης ήταν Έλληνας μουσικός και αρχιτέκτονας που ανέπτυξε πρωτοποριακές μουσικές συνθέσεις αξιοποιώντας μαθηματικά, φυσική, αρχικτεκτονική και φυσικά μουσική θεωρία.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή UPISketch σε Windows κατεβάζοντας το εκτελέσιμο αρχείο εδώ. Όμοια, για Mac OS και iPhone/iPad επισκεφθείτε τον σύνδεσμο εδώ.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *